Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till mystisk

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till mystisk.


Vad betyder mystisk

Sett till sina synonymer betyder mystisk ungefär gåtfull eller mysteriös, men är även synonymt med exempelvis "hemlighetsfull" och "underlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till mystisk. Vår databas innehåller även tre böjningar av mystisk, fem exempelmeningar på hur ordet mystisk kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av mystisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet mystisk.


Exempelmeningar för mystisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet mystisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Dormin är en mystisk och okroppslig entitet som kommunicerar med både en manlig och en kvinnlig röst.  
 2. En 31-årig, saudisk flygvapenofficer dog i en mystisk bilolycka under onsdagen, uppger den turkiska tidningen Hürriyet.  
 3. På planeten lär hon sig om Phazon, en mystisk mutagen som kan förändra det genetiska materialet hos vilken organism som helst.  
 4. Den skapades också som en mystisk symbol, då dess syfte är att förhindra röster och andar från att höras i hennes vänstra öra.  
 5. Flera gånger i spelet dyker en mystisk figur känd (dock aldrig refererad till i spelet) som G-Man, som verkar övervaka Freeman.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av mystisk

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet mystisk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "mystisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet mystisk förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till mystisk

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar mystisk.


Mer information om mystisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad mystisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av mystisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om mystisk

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för mystisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är mystisk synonymt med både gåtfull och mysteriös, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.