Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till fantastisk

Här nedanför hittar du samtliga trettioåtta synonymer till fantastisk.


Vad betyder fantastisk

Sett till sina synonymer betyder fantastisk ungefär kanon eller underbar, men är även synonymt med exempelvis "briljant" och "enastående". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fantastisk. Vår databas innehåller även tre böjningar av fantastisk, fem exempelmeningar på hur ordet fantastisk kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av fantastisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fantastisk.


Exempelmeningar för fantastisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fantastisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Ungefär 7 kilometer från Chania ligger Kato Stalos, en liten pittoresk stad med en fantastisk strand.  
 2. Vi har en fantastisk sommar, så bada gärna, men vi måste använda huvudet och vara kloka när vi badar.  
 3. Granen är en fantastisk aktie ända till den dagen den kraschar vi måste ha mer ”blandfonder” i skogen.  
 4. Republikanen Steve Scalise, en fantastisk person, är i väldigt dåligt skick men han är en riktig kämpe.  
 5. Det avgörande slaget kom att stå vid Ramillies den 23 maj, och var en fantastisk seger för Marlborough.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av fantastisk

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet fantastisk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "fantastisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet fantastisk förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om fantastisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad fantastisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fantastisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fantastisk

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för fantastisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fantastisk synonymt med både kanon och underbar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.