Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till besynnerlig

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till besynnerlig.


Vad betyder besynnerlig

Sett till sina synonymer betyder besynnerlig ungefär konstig eller underlig, men är även synonymt med exempelvis "egendomlig" och "egen". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till besynnerlig. Vår databas innehåller även tre böjningar av besynnerlig, två exempelmeningar på hur ordet besynnerlig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av besynnerlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet besynnerlig.


Exempelmeningar för besynnerlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet besynnerlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Om texten i stället löd att Jesus var en vis man eftersom han gjorde förunderliga gärningar blir den besynnerlig.  
  2. Romanen kallades för underlig, besynnerlig och bisarr och Kerfstedt blev av några kritiker anklagad för att vara sensationslysten och för att ha behandlat ett ämne som inte ansågs passande för skönlitteraturen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av besynnerlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet besynnerlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "besynnerlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet besynnerlig förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till besynnerlig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar besynnerlig.


Mer information om besynnerlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad besynnerlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av besynnerlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om besynnerlig

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för besynnerlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 22
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är besynnerlig synonymt med både konstig och underlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.