Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till säregen

Här nedanför hittar du samtliga tjugotvå synonymer till säregen.


Vad betyder säregen

Sett till sina synonymer betyder säregen ungefär ovanlig eller udda, men är även synonymt med exempelvis "underlig" och "egendomlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till säregen. Vår databas innehåller även tre böjningar av säregen, tre exempelmeningar på hur ordet säregen kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av säregen

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet säregen.


Exempelmeningar för säregen

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet säregen kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Frigörandet av vidsträckta ytor bland höga och smäckra kolonner utgjorde en arkitektonisk revolution som var säregen för Persien.  
  2. Danskan genomgick också en säregen fonologisk utveckling; bland annat fick danskan sina blöde konsonanter och det danska stød som uppstod under denna tid i de flesta danska dialekterna.  
  3. Ett annan säregen funktion som armén ansvarar för är heraldikinstitutet United States Army Institute of Heraldry som utformar heraldiska vapensköldar för andra myndigheter inom USA:s federala statsmakt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av säregen

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet säregen.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "säregen" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet säregen förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till säregen

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar säregen.


Mer information om säregen

Andra sätt att lära sig mer kring vad säregen betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av säregen är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om säregen

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för säregen i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är säregen synonymt med både ovanlig och udda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.