Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till märklig

Här nedanför hittar du samtliga tjugoåtta synonymer till märklig.


Vad betyder märklig

Sett till sina synonymer betyder märklig ungefär underlig eller egendomlig, men är även synonymt med exempelvis "mysko" och "konstig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till märklig. Vår databas innehåller även tre böjningar av märklig, fem exempelmeningar på hur ordet märklig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av märklig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet märklig.


Exempelmeningar för märklig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet märklig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Men jag har också hört att kroppen kommer att kännas märklig på grund av att ljuset försvinner så fort.  
 2. Runt minut 77 utspelade sig en märklig händelse när Erick Otieno skulle bytas ut, men stannade kvar på planen.  
 3. Det är en märklig och lite olustig känsla här i Frankrike, säger David Boati, SVT:s Europakorrespondent på plats i Paris.  
 4. Här finns en märklig kakelugn i kinesisk stil vars historia inte helt har kunnat utredas, troligen kommer den från England.  
 5. Man har hört berättelser om att det blir mörkt före branden men inget kan förbereda en på vilken märklig upplevelse det är.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av märklig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet märklig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "märklig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet märklig förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till märklig

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar märklig.


Mer information om märklig

Andra sätt att lära sig mer kring vad märklig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av märklig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om märklig

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för märklig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 16

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är märklig synonymt med både underlig och egendomlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.