Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till konstig

Här nedanför hittar du samtliga tjugoåtta synonymer till konstig fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder konstig

Sett till sina synonymer betyder konstig ungefär odd eller besynnerlig, men är även synonymt med exempelvis "mysko" och "underlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till konstig. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, tre böjningar av konstig, fem exempelmeningar på hur ordet konstig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av konstig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet konstig.


Motsatsord till konstig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till konstig.

normal, vanlig, ordinär, alldaglig


Exempelmeningar för konstig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet konstig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den senaste timmen har varit konstig, när jag och pappa gått runt här i OS-byn har det känts märkligt.  
 2. Folkhälsomyndigheten är jättenoga att vi inte får någon konstig reaktion igen, säger Micael Widerström.  
 3. Hon menar att trollen försöker svartmåla priset och få det att framstå som en konstig västerländsk företeelse.  
 4. Det är en konstig känsla, ett attentat på ens egen tröskel, säger en Manchesterbo, på sin cykel på väg till jobbet.  
 5. Om det finns hundratals människor som har som intention att illegalt ta sig in i landet är den inställningen inte konstig.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av konstig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet konstig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "konstig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet konstig förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till konstig

I vår databas över ord finns 20 ord som innehåller eller liknar konstig. Här kommer de tio första.


Mer information om konstig

Andra sätt att lära sig mer kring vad konstig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av konstig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om konstig

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för konstig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är konstig synonymt med både odd och besynnerlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är normal en antonym till konstig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.