Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till visa upp

Här nedanför hittar du samtliga femton synonymer till visa upp fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder visa upp

Sett till sina synonymer betyder visa upp ungefär avtacka eller demonstrera, men är även synonymt med exempelvis "få fram" och "förete". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till visa upp. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet visa upp kan användas i en mening.


Exempelmeningar för visa upp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet visa upp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Samt vid ankomst visa upp sin ”häslokod” via en applikation i telefonen som spårar telefonens rörelse.  
  2. Lita på att många i den nio damer och elva herrar stora svenska truppen vill visa upp sig på hemmaplan.  
  3. Tiridates tvingades komma till Rom och delta i ceremonier ämnade att visa upp den romerska överhögheten.  
  4. Efter att länsstyrelsen granskade verksamheten drogs deras tillstånd att visa upp djur in förra sommaren.  
  5. Countrystjärnan Dolly Parton är ännu en i raden kändisar som valt att visa upp när hon får vaccinsprutan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till visa upp

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar visa upp.


Mer information om visa upp

Andra sätt att lära sig mer kring vad visa upp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av visa upp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om visa upp

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är visa upp synonymt med både avtacka och demonstrera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.