Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ställa upp

Här nedanför hittar du samtliga tjugoen synonymer till ställa upp.


Vad betyder ställa upp

Sett till sina synonymer betyder ställa upp ungefär hjälpa till eller anlägga, men är även synonymt med exempelvis "anmäla sig till" och "bygga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ställa upp. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet ställa upp kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för ställa upp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ställa upp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Donald Trump gillar Oprah Winfrey, men tvivlar på att hon kommer att ställa upp i presidentvalet 2020.  
  2. Anna van der Breggen vann båda disciplinerna förra året men har valt att inte ställa upp i tempo i år.  
  3. Men vad solidaritet är och att hitta något som alla kan ställa upp på har varit den stora knäckfrågnan.  
  4. För Henri Falcón är det ändå viktigt att ställa upp, en bojkott av valet är för honom inget alternativ.  
  5. Man kan nämligen ställa upp i flera olika klasser och deltagarna är allt från strax under 20 år till 70.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av ställa upp

Här nedan hittar du engelska översättningar till frasen ställa upp.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "ställa upp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen ställa upp förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på frasen per månad på internet.


Närmeord till ställa upp

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar ställa upp.


Mer information om ställa upp

Andra sätt att lära sig mer kring vad ställa upp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ställa upp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ställa upp

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ställa upp synonymt med både hjälpa till och anlägga, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.