Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till påstå

Här nedanför hittar du samtliga tjugotre synonymer till påstå.


Vad betyder påstå

Sett till sina synonymer betyder påstå ungefär hävda eller mena, men är även synonymt med exempelvis "yttra" och "antyda". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till påstå. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet påstå kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Exempelmeningar för påstå

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet påstå kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Men jag vill påstå att det är omfattande och väldigt styrt i tid till själva händelsen och strax därefter.  
  2. Politikerna orsakar stor skada på hela det amerikanska systemet genom att påstå att någon styr USA utifrån.  
  3. Kritikerna var svala men ingen utom Svenska Akademiens Carl David af Wirsén ville påstå att det var dåligt.  
  4. Jag vill aldrig igen höra Boris Johnson eller någon annan brexitör påstå att EU är odemokratiskt”, skriver han.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av påstå

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet påstå.


Närmeord till påstå

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar påstå.


Mer information om påstå

Andra sätt att lära sig mer kring vad påstå betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av påstå är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om påstå

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för påstå i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är påstå synonymt med både hävda och mena, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.