Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till samla

Här nedanför hittar du samtliga trettiotre synonymer till samla fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder samla

Sett till sina synonymer betyder samla ungefär inhämta eller lagra, men är även synonymt med exempelvis "anhopa" och "hopa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till samla. Vår databas innehåller även tolv motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet samla kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Motsatsord till samla

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till samla.

ta isär, montera ned, decentralisera, skiljas, separera, bryta upp, spricka, reva, rämna, dela, dela upp, avskilja


Exempelmeningar för samla

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet samla kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Debatten har rasat i ett år, och nu påbörjas ett arbete för att samla in invånarnas åsikter i frågan.  
 2. Det är en militär strategi och en smart sådan för det minskar demonstranternas förmåga att samla sig.  
 3. I samma veva fick förläggaren Horst Schröder på Epix syn på serierna och ville samla dem i ett album.  
 4. Dessa utmaningar inkluderar att besegra en boss, lösa pussel, tävla med en motståndare och samla mynt.  
 5. Nero återvände på nytt och letade efter någon plats där han kunde gömma sig för att samla sina tankar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av samla

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet samla.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "samla" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet samla förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till samla

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar samla. Här kommer de tio första.


Mer information om samla

Andra sätt att lära sig mer kring vad samla betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av samla är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om samla

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för samla i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är samla synonymt med både inhämta och lagra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är ta isär en antonym till samla.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.