Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till driva på

Här nedanför hittar du samtliga tjugosex synonymer till driva på fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder driva på

Sett till sina synonymer betyder driva på ungefär uppmana eller driva, men är även synonymt med exempelvis "driva igenom" och "egga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till driva på.


Närmeord till driva på

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar driva på. Här kommer de tio första.


Mer information om driva på

Andra sätt att lära sig mer kring vad driva på betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av driva på är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om driva på

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är driva på synonymt med både uppmana och driva, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.