Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till provocera

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till provocera fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder provocera

Sett till sina synonymer betyder provocera ungefär utmana eller reta, men är även synonymt med exempelvis "förarga" och "egga". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till provocera. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet provocera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för provocera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet provocera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Syftet med attacken var att provocera fram en konflikt mellan olika etniska grupper i landet, enligt talespersonen.  
 2. De har kommit för att provocera oss, sade en av demonstranterna, textilarbetaren Carles Serra, till nyhetsbyrån AFP.  
 3. Zuckerberg uppger att Bozworth har varit en begåvad ledare som kan provocera, och att det läckta pm:et visar på det.  
 4. För de som inte gillar polisen kan det här användas som ett sätt att provocera oss, både på fältet och på sociala medier.  
 5. För de som inte gillar polisen kan det här användas  som ett sätt att provocera oss, både på fältet och på sociala medier.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av provocera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet provocera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "provocera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet provocera förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till provocera

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar provocera.


Mer information om provocera

Andra sätt att lära sig mer kring vad provocera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av provocera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om provocera

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för provocera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 23
 • Ordets poäng i Betapet: 22
 • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är provocera synonymt med både utmana och reta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.