Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till påverka

Här nedanför hittar du samtliga tjugofyra synonymer till påverka.


Vad betyder påverka

Sett till sina synonymer betyder påverka ungefär influera eller manipulera, men är även synonymt med exempelvis "affektera" och "bearbeta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till påverka. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet påverka kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för påverka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet påverka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Vi tror inte att det här kommer att påverka smittspridningen speciellt mycket i samhället som helhet.  
 2. I dagsläget finns det ingen forskning som tittat på hur snus kan påverka de som insjuknar i covid-19.  
 3. Orkanen ligger nästan stilla i två dygn och kan påverka mycket, säger SVT:s meteorolog Deana Bajic. .  
 4. Kampanjen fick över 2 miljoner underskrifter och var en av flera försök till att påverka lagstiftarna.  
 5. Det har länge funnits farhågor om att det finns länder som försöker påverka opinionen och vålutgångar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av påverka

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet påverka.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "påverka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet påverka förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till påverka

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar påverka.


Mer information om påverka

Andra sätt att lära sig mer kring vad påverka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av påverka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om påverka

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för påverka i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är påverka synonymt med både influera och manipulera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.