Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till orka

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till orka fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder orka

Sett till sina synonymer betyder orka ungefär palla eller idas, men är även synonymt med exempelvis "förmå" och "ids". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till orka. Vår databas innehåller även fyra böjningar av orka, fem exempelmeningar på hur ordet orka kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av orka

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet orka.


Exempelmeningar för orka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet orka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det krävs en viss dedikation och kraft för att orka med det och nu känner jag att det är dags att tacka för mig.  
 2. Detsamma gäller också etymologiskt orden orka, yrke, yrka på svenska och det fornisländska yrkia, som betyder "arbeta".  
 3. Vi borde bli ännu bättre på att orka stå upp för våra ideal, säger Anna Sundström, generalsekreterare för Palmecentret.  
 4. Men Luleå kommer att få tillräckligt mycket sol för att orka hålla sig kvar i topp, säger SVT-meteorologen Nitzan Cohen.  
 5. Hur ska fritidspolitiker orka när någonting sådant här händer, säger Peter Olsson, verksamhetsutvecklare hos Centerpartiet.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av orka

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet orka.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "orka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet orka förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till orka

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar orka.


Mer information om orka

Andra sätt att lära sig mer kring vad orka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av orka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om orka

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för orka i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är orka synonymt med både palla och idas, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.