Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till definitiv

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till definitiv.


Vad betyder definitiv

Sett till sina synonymer betyder definitiv ungefär slutgiltig eller absolut, men är även synonymt med exempelvis "obönhörligen" och "slutlig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till definitiv. Vår databas innehåller även två motsatsord, två böjningar av definitiv, fem exempelmeningar på hur ordet definitiv kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av definitiv

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet definitiv.


Motsatsord till definitiv

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till definitiv.

vag, obestämd


Exempelmeningar för definitiv

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet definitiv kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I väntan på en definitiv trafiklösning drogs här den så kallade Slingerbultsleden fram, officiellt namn var Västra Skeppsbron.  
 2. Han upptäckte att attraktionen till Serial låg i bristen på en definitiv lösning och noterade att "folk lutar mot vissa tolkningar..  
 3. Efter iddaperiodens utgång är skilsmässan definitiv och paret måste då skiljas eller gemensamt besluta att fortsätta att vara gifta.  
 4. Alla fiender ska veta att motståndet kommer att fortsätta med dubbel motivation och en definitiv seger väntar de som utkämpar det heliga kriget, säger Khamenei.  
 5. Detta oroade sultanen eftersom han fruktade ett nytt krig med sin habsburgske arvfiende, vilket anbefallde honom att sluta en definitiv fred med Ryssland i Adrianopel den 5 juni 1713.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av definitiv

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet definitiv.


Närmeord till definitiv

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar definitiv.


Mer information om definitiv

Andra sätt att lära sig mer kring vad definitiv betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av definitiv är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om definitiv

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för definitiv i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är definitiv synonymt med både slutgiltig och absolut, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är vag en antonym till definitiv.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.