Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till slutgiltig

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till slutgiltig.


Vad betyder slutgiltig

Sett till sina synonymer betyder slutgiltig ungefär definitiv eller avgörande, men är även synonymt med exempelvis "fullkomlig" och "oåterkallelig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till slutgiltig. Vår databas innehåller även tre böjningar av slutgiltig, fem exempelmeningar på hur ordet slutgiltig kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av slutgiltig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet slutgiltig.


Exempelmeningar för slutgiltig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet slutgiltig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I augusti 1706 tågade Stenbock med Karl XII och huvudarmén in i Sachsen för en slutgiltig uppgörelse med August II.  
 2. Men jag har inte kunnat hitta någon slutgiltig, bekräftad deltagarlista någonstans, säger Anders Persson, och tillägger:.  
 3. Därmed blir det en slutgiltig votering som avgör om han ska godkännas som HD-domare eller inte, troligen redan på lördag.  
 4. Resolutionen ska också fungera som ett politiskt påtryckningsmedel för en slutgiltig lösning på konflikten, enligt utrikesministern.  
 5. Drygt tvåtusen kvinnor tilldöms nu en första, provisorisk ersättning på 3000 euro vardera, i väntan på att en slutgiltig summa slås fast.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av slutgiltig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet slutgiltig.


Närmeord till slutgiltig

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar slutgiltig.


Mer information om slutgiltig

Andra sätt att lära sig mer kring vad slutgiltig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av slutgiltig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om slutgiltig

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för slutgiltig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är slutgiltig synonymt med både definitiv och avgörande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.