Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avgjord

Här nedanför hittar du samtliga tjugotvå synonymer till avgjord.


Vad betyder avgjord

Sett till sina synonymer betyder avgjord ungefär absolut eller avgörande, men är även synonymt med exempelvis "beslutad" och "bestämd". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avgjord. Vår databas innehåller även sju motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet avgjord kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Motsatsord till avgjord

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till avgjord.

vag, obestämd, oklar, inte klar eller synlig, dunkel, svår att uppfatta, otydlig


Exempelmeningar för avgjord

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avgjord kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Han ställde av totalledaren Tadej Pogacar och skapade nerv i en tävling som de flesta ansåg som avgjord.  
 2. Matchen såg avgjord ut när 18-årige Anton Olsson satte 3-0 i början av tredje perioden, hans första SHL-mål.  
 3. Vid fortsatt oavgjort resultat efter detta får lagen ett straffslag var, och fortsätta så tills matchen är avgjord.  
 4. Men det ska undertecknas i Bryssel redan på söndag nästa vecka och till dess kommer maktstriden i Theresa Mays parti inte vara avgjord.  
 5. Sedan stack Phoenix bäste poängplockare Devin Booker emellan med en tvåa innan Middleton gjorde ytterligare två och då var matchen avgjord.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avgjord

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avgjord.


Närmeord till avgjord

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar avgjord.


Mer information om avgjord

Andra sätt att lära sig mer kring vad avgjord betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avgjord är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avgjord

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för avgjord i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avgjord synonymt med både absolut och avgörande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är vag en antonym till avgjord.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.