Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till bestämd

Här nedanför hittar du samtliga femtiotre synonymer till bestämd.


Vad betyder bestämd

Sett till sina synonymer betyder bestämd ungefär beslutsam eller principfast, men är även synonymt med exempelvis "krävande" och "resolut". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bestämd. Vår databas innehåller även tretton motsatsord, tre böjningar av bestämd, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av bestämd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet bestämd.


Motsatsord till bestämd

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till bestämd.

oavgjord, obestämd, svävande, vag, oviss, oklar, inte klar eller synlig, dunkel, svår att uppfatta, otydlig, obestämbar, vankelmodig, vacklande


Engelsk översättning av bestämd

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet bestämd.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bestämd" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bestämd förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till bestämd

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar bestämd.


Mer information om bestämd

Andra sätt att lära sig mer kring vad bestämd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för bestämd samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av bestämd för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till bestämd, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om bestämd

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för bestämd i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bestämd synonymt med både beslutsam och principfast, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är oavgjord en antonym till bestämd.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.