Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till oåterkallelig

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till oåterkallelig.


Vad betyder oåterkallelig

Sett till sina synonymer betyder oåterkallelig ungefär irreversibel eller avgörande, men är även synonymt med exempelvis "definitiv" och "slutgiltig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till oåterkallelig. Vår databas innehåller även två böjningar av oåterkallelig, tre exempelmeningar på hur ordet oåterkallelig kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av oåterkallelig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet oåterkallelig.


Exempelmeningar för oåterkallelig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet oåterkallelig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Viss osäkerhet i forskningen innebär dock att situationen redan nu kan vara oåterkallelig eller kan bli det de kommande decennierna.  
  2. Wallström uppmanar Nordkorea att omgående inleda ”en fullständig, verifieringsbar och oåterkallelig nedmontering av sitt kärnvapen- och robotprogram”.  
  3. Nordkorea bör omedelbart fullgöra sina internationella förpliktelser och inleda en fullständig, verifierbar och oåterkallelig avveckling av sitt kärnvapen- och robotprogram”, skriver Wallström.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av oåterkallelig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet oåterkallelig.


Mer information om oåterkallelig

Andra sätt att lära sig mer kring vad oåterkallelig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av oåterkallelig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om oåterkallelig

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för oåterkallelig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 24
  • Ordets poäng i WordFeud: 23

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är oåterkallelig synonymt med både irreversibel och avgörande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.