Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till fastställd

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till fastställd.


Vad betyder fastställd

Sett till sina synonymer betyder fastställd ungefär fastslagen eller bestämd, men är även synonymt med exempelvis "slutlig" och "absolut". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till fastställd. Vår databas innehåller även två motsatsord, två böjningar av fastställd, fem exempelmeningar på hur ordet fastställd kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av fastställd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet fastställd.


Motsatsord till fastställd

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till fastställd.

vag, obestämd


Exempelmeningar för fastställd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet fastställd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Cygnus X-1 brukar sägas tillhöra Sagittariusarmen, fastän Vintergatans struktur inte är så väl fastställd.  
 2. På detta sätt fick Norge ett system av offentliga och privata kyrkor med olika rang, fastställd i lagarna.  
 3. Enligt tidningens uppgifter kan kontraktstolkningsfrågan handla om en möjlig klausul eller fastställd transfersumma.  
 4. Nu blev det obligatorisk för varje stad att ha en byggnadsordning som var fastställd i överensstämmelse med riksstadgan.  
 5. Men att svenska universitet deltog i resan samtidigt som Ahmadreza Djalali hade en fastställd dödsdom mot sig får nu också kritik.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av fastställd

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet fastställd.


Närmeord till fastställd

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar fastställd.


Mer information om fastställd

Andra sätt att lära sig mer kring vad fastställd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av fastställd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om fastställd

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för fastställd i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 16
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fastställd synonymt med både fastslagen och bestämd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är vag en antonym till fastställd.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.