Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till slutlig

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till slutlig.


Vad betyder slutlig

Sett till sina synonymer betyder slutlig ungefär definitiv eller avgörande, men är även synonymt med exempelvis "fastställd" och "sist". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till slutlig. Vår databas innehåller även tre böjningar av slutlig, fem exempelmeningar på hur ordet slutlig kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av slutlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet slutlig.


Exempelmeningar för slutlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet slutlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. En ny dag föds, och den naturliga tiden fortskrider, men det finns å andra sidan ingen slutlig lösning.  
 2. Utdraget förhandlande har dock lett till att genomförandet redan skjutits upp till 2023, om slutlig enighet kan nås.  
 3. I playoff kommer 12 lag delas in i tre slutspelsgrupper där lagen möter varandra i semifinaler och en slutlig finalmatch.  
 4. I playoff kommer 12 lag delas in i fyra slutspelsgrupper där lagen möter varandra i semifinaler och en slutlig finalmatch.  
 5. Mouton vann sju etapper och nådde en slutlig fjärdeplats, trots att hennes framfart påverkats av elektriska problem med bilen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av slutlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet slutlig.


Närmeord till slutlig

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar slutlig.


Mer information om slutlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad slutlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av slutlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om slutlig

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för slutlig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är slutlig synonymt med både definitiv och avgörande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.