Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till absolut

Här nedanför hittar du samtliga tjugofyra synonymer till absolut.


Vad betyder absolut

Sett till sina synonymer betyder absolut ungefär verkligen eller självklart, men är även synonymt med exempelvis "definitiv" och "definitivt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till absolut. Vår databas innehåller även fem motsatsord, två böjningar av absolut, tre exempelmeningar på hur ordet absolut kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av absolut

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet absolut.


Motsatsord till absolut

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till absolut.

relativ, föränderlig, inskränkt, ganska, möjligen


Exempelmeningar för absolut

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet absolut kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Det är absolut avsiktliga bränder, orsakade av människor som vet vad de gör.
  2. Det kommer absolut att drabba våra resenärer, om de bestämmer sig för att ta ut sina medlemmar i strejk.
  3. Handel är den absolut viktigaste frågan för Donald Trump, hävdade SVT:s korrespondent Carina Bergfeldt.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av absolut

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet absolut.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "absolut" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet absolut förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till absolut

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar absolut.


Mer information om absolut

Andra sätt att lära sig mer kring vad absolut betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för absolut samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av absolut för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till absolut, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om absolut

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för absolut i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är absolut synonymt med både verkligen och självklart, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är relativ en antonym till absolut.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.