Synonymerna.se logotyp

Synonymer till absolut

 

Synonymer till absolut

Antonymer (motsatsord) till absolut

Engelsk översättning av absolut

  • certainly, absolutely, definitely

Exempelmeningar för absolut

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet absolut kan användas.

  1. Det är absolut avsiktliga bränder, orsakade av människor som vet vad de gör.
  2. Det kommer absolut att drabba våra resenärer, om de bestämmer sig för att ta ut sina medlemmar i strejk.
  3. Handel är den absolut viktigaste frågan för Donald Trump, hävdade SVT:s korrespondent Carina Bergfeldt.
Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.

Närmeord till absolut

Ord som innehåller eller liknar absolut: absolut ensam

Sökvolym på internet för absolut

Sökvolymen för absolut är ca. 2900 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 2900 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om absolut

Vi har totalt tjugofyra synonymer till absolut, samt fem antonymer, registrerade i vår databas över synonymer och antonymer (motsatsord). Det finns en engelsk översättning inlagd för absolut, det finns även tre exempelmeningar som kan hjälpa dig med hur du kan använda absolut i en mening.

Data om ordet absolut

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet absolut i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 15
  • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är absolut synonymt med både verkligen och självklart, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är relativ en antonym till absolut.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)