Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till otäck

Här nedanför hittar du samtliga trettiotvå synonymer till otäck.


Vad betyder otäck

Sett till sina synonymer betyder otäck ungefär läskig eller kuslig, men är även synonymt med exempelvis "förskräcklig" och "hemsk". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till otäck. Vår databas innehåller även tre böjningar av otäck, fem exempelmeningar på hur ordet otäck kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av otäck

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet otäck.


Exempelmeningar för otäck

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet otäck kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Frida Wallberg tvingades avsluta sin karriär efter en otäck olycka under en boxningsmatch i Stockholm 2013.  
 2. En otäck produkt skulle kunna omvandlas till något som är till nytta för det nepalesiska folket, säger han till CNN.  
 3. I den 48:e minuten misstajmade anfallaren en situation, vilket slutade i att han sparkade motståndaren Eugenio Mena i ansiktet med en otäck kraft.  
 4. Griparnas Kim Nilsson, som anses vara en av Sveriges främsta speedway-förare, var under gårdagen med om en otäck olycka i samband med matchen mot Team Rapid.  
 5. Guldmedaljören från Rio 2016 låg tvåa i sitt heat när hans framhjul slog ihop med en förares bakhjul vilket ledde till att han tappade kontrollen och föll i en otäck krasch.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "otäck" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet otäck förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till otäck

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar otäck.


Mer information om otäck

Andra sätt att lära sig mer kring vad otäck betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av otäck är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om otäck

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för otäck i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är otäck synonymt med både läskig och kuslig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.