Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till gräslig

Här nedanför hittar du samtliga tjugotre synonymer till gräslig.


Vad betyder gräslig

Sett till sina synonymer betyder gräslig ungefär avskyvärd eller förfärlig, men är även synonymt med exempelvis "hemsk" och "vidrig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till gräslig. Vår databas innehåller även tre böjningar av gräslig, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av gräslig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet gräslig.


Engelsk översättning av gräslig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet gräslig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "gräslig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet gräslig förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till gräslig

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar gräslig.


Mer information om gräslig

Andra sätt att lära sig mer kring vad gräslig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av gräslig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om gräslig

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för gräslig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gräslig synonymt med både avskyvärd och förfärlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.