Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hemsk

Här nedanför hittar du samtliga fyrtiosex synonymer till hemsk.


Vad betyder hemsk

Sett till sina synonymer betyder hemsk ungefär horribel eller obehaglig, men är även synonymt med exempelvis "gräslig" och "ryslig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hemsk. Vår databas innehåller även tre böjningar av hemsk, fem exempelmeningar på hur ordet hemsk kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av hemsk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet hemsk.


Exempelmeningar för hemsk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hemsk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det var en riktigt hemsk natt, säger Graham Kenna från den lokala räddningsmyndigheten till nyzeeländsk radio.  
 2. Kommunen har satt in ett kristeam efter händelsen, som kommunalrådet Sindre Martinsen-Evje beskriver som hemsk och tragisk.  
 3. Precis som Edge betraktade Petit Trevor som "en riktigt hemsk, skrämmande, psykotisk människa och en fantastisk rollfigur".  
 4. Maria blir också vän med en av sköterskorna, Jemima, som, liksom Maria själv, har en hemsk berättelse att berätta om livet som gift.  
 5. Man ska inte vara delaktig i att sprida detta, då gör man sig skyldig till ett brott förutom att man beter sig som en hemsk människa.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av hemsk

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet hemsk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "hemsk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet hemsk förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till hemsk

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar hemsk.


Mer information om hemsk

Andra sätt att lära sig mer kring vad hemsk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hemsk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hemsk

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för hemsk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hemsk synonymt med både horribel och obehaglig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.