Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till avskyvärd

Här nedanför hittar du samtliga tjugoen synonymer till avskyvärd.


Vad betyder avskyvärd

Sett till sina synonymer betyder avskyvärd ungefär vederstygglig eller gräslig, men är även synonymt med exempelvis "vidrig" och "äcklig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avskyvärd. Vår databas innehåller även tre böjningar av avskyvärd, fyra exempelmeningar på hur ordet avskyvärd kan användas i en mening samt flera engelska översättningar.


Böjningar av avskyvärd

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet avskyvärd.


Exempelmeningar för avskyvärd

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avskyvärd kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. En avskyvärd händelse som skapade lidande inte bara för offren utan för deras familjer och det vidare samhället var av olika anledningar värt att fira.  
  2. Rasismen som riktats mot våra egna spelare efter söndagskvällens match är helt avskyvärd och har med all rätt chockat människor runtom i landet, säger polismästare Mark Roberts enligt Evening Standard.  
  3. Rasismen som riktats mot våra egna spelare efter söndagskvällens match är helt avskyvärd och har med all rätt chockat människor runtom i landet, säger chefskonstapel Mark Roberts enligt Evening Standard.  
  4. Justitieminister Jeff Sessions tillbakavisade i förhöret starkt att han på något sätt skulle ha varit inblandad i några utländska försök att blanda sig i valkampanjen, och kallade det ”en skrämmande och avskyvärd lögn”.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avskyvärd

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avskyvärd.


Närmeord till avskyvärd

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar avskyvärd.


Mer information om avskyvärd

Andra sätt att lära sig mer kring vad avskyvärd betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avskyvärd är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avskyvärd

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för avskyvärd i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 27
  • Ordets poäng i Betapet: 25
  • Ordets poäng i WordFeud: 24

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avskyvärd synonymt med både vederstygglig och gräslig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.