Synonymerna.se logotyp

Synonymer till biosäkerhet

 

Synonymer till biosäkerhet

liknande
bioskydd

Vad betyder biosäkerhet?

Biosäkerhet är ett uttryck inom laboratoriesäkerhet. Biosäkerhet beskriver de rutiner och tekniker som är nödvändiga för att förebygga oavsiktliga exponeringar och kontamineringar med smittförande eller toxiska biologiska agens.

Texten uppdaterades senast 2016-08-09

Engelsk översättning av biosäkerhet

  • biosafety

Mer information om biosäkerhet

Vi har totalt en synonym till biosäkerhet, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerad i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för biosäkerhet, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Andra sätt att lära sig mer kring vad biosäkerhet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till biosäkerhet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för biosäkerhet samt även hur man stavar till biosäkerhet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av biosäkerhet eller en mer djupgående förklaring av biosäkerhet egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till biosäkerhet är att leta efter antonymer till biosäkerhet, för att sedan göra eftersökningar på dessa antonymers synonymord.

Data om biosäkerhet

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för biosäkerhet i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 22
  • Ordets poäng i Betapet: 23
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bioskydd synonymt med biosäkerhet, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)