Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till

Här nedanför hittar du samtliga trettionio synonymer till .


Vad betyder

Sett till sina synonymer betyder rå ungefär okokt eller hård, men är även synonymt med exempelvis "hjärtlös" och "ostekt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rå. Vår databas innehåller även tre böjningar av rå, fem exempelmeningar på hur ordet rå kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet rå.


Exempelmeningar för

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet  kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Falck åkte ur turneringen innan han fick chansen att möta Ma Long, men ingen annan kunde på honom heller.  
 2. Typiskt är användande av betong och att låta tekniska och funktionella detaljer utgöra arkitektoniska motiv.  
 3. Det skulle krävas mycket för att någon skulle kunna på världsmästaren fn tidigare i somras, Kasper Fosser.  
 4. Straffens grymma natur var dock avsedd för den fysiska kroppen, för att på "den Onde", och inte individen i sig.  
 5. Men för att få bort den allra sista, stenhårda delen krävdes skyfflar och styrka, berättar renhållningsarbetarna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "rå" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet  förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är ra


Närmeord till

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar .


Mer information om

Andra sätt att lära sig mer kring vad rå betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rå är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om

 • Antal bokstäver: 2
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 1

Grundpoäng för  i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 5
 • Ordets poäng i Betapet: 5
 • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är synonymt med både okokt och hård, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.