Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till ful

Här nedanför hittar du samtliga nio synonymer till ful.


Vad betyder ful

Sett till sina synonymer betyder ful ungefär grotesk eller anskrämlig, men är även synonymt med exempelvis "osmakligt utseende" och "vederstygglig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ful. Vår databas innehåller även tre böjningar av ful samt flera engelska översättningar.


Böjningar av ful

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet ful.


Engelsk översättning av ful

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet ful.


Närmeord till ful

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar ful.


Mer information om ful

Andra sätt att lära sig mer kring vad ful betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för ful samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av ful för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till ful, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om ful

  • Antal bokstäver: 3
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för ful i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är ful synonymt med både grotesk och anskrämlig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.