Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till djurisk

Här nedanför hittar du samtliga tio synonymer till djurisk.


Vad betyder djurisk

Sett till sina synonymer betyder djurisk ungefär animalisk eller avskyvärd, men är även synonymt med exempelvis "bestialisk" och "brutal". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till djurisk. Vår databas innehåller även tre böjningar av djurisk samt en exempelmeningar på hur ordet djurisk kan användas i en mening.


Böjningar av djurisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet djurisk.


Exempelmeningar för djurisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet djurisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Pritchard modifierade Thomas Hobbes klassiska citat "nasty, brutish and short" ("äcklig, djurisk och kort") till "nasty, British and short" ("äcklig, brittisk och kort").  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till djurisk

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar djurisk.


Mer information om djurisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad djurisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av djurisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om djurisk

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för djurisk i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är djurisk synonymt med både animalisk och avskyvärd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.