Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till hårsida på läder

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till hårsida på läder.


Vad betyder hårsida på läder

Sett till sina synonymer betyder hårsida på läder ungefär narv, men är även synonymt med exempelvis "narvsida". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hårsida på läder. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet hårsida på läder kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för hårsida på läder

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hårsida på läder kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.

  1. Namnet på byn Narva kommer faktiskt från det att det är en gammal plats för päls- och skinnförsäljning, ordet "narv" betyder just hårsida på läder (eller skinn).
  2. Patrik fick en konstig känsla när han kliade sig på benet, det kändes hårt och narigt, nästan som en slags hårsida på läder.

Exempelmeningarna är till största del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar och böcker har ibland använts som inspiration.


Engelsk översättning av hårsida på läder

Här nedan hittar du den engelska översättningen av frasen hårsida på läder.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter frasen "hårsida på läder" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller frasen hårsida på läder förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på frasen per månad på internet.


Mer information om hårsida på läder

Andra sätt att lära sig mer kring vad hårsida på läder betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för hårsida på läder samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av hårsida på läder för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till hårsida på läder, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om hårsida på läder

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hårsida på läder synonymt med både narv och narvsida, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.