Synonymerna.se logotyp

Synonymer till forma

 

Synonymer till forma

Engelsk översättning av forma

  • model, fashion, form, shape

Sökvolym på internet för forma

Sökvolymen för forma är ca. 3600 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 3600 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om forma

Vi har totalt fjorton synonymer till forma, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för forma, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet forma

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för ordet forma i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 11
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till forma

Ord som innehåller eller liknar forma: absorptionsförmåga, anstränga sig själv över sin förmåga, arbetsform, arbetsförmåga, arbetsförman, arbetsförmögen, arbetsförmögna, ärtformad, att enformigt tala oavbrutet, bandformad inälvsmask, bedömningsförmåga, begära formellt, begäran om information, bestraffningsform till sjöss, betalningsförmåga, blindtarmens maskformiga bihang, bön till förmån för annan, cirkelformad, däcksförman, dagsform, deformera

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av forma

forma synonym
andra ord för forma
forma betyder
exempel forma
forma förklaring
definition forma
forma i en mening
stavning forma
forma annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är forma synonymt med både skulptera och prägla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)