Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till odla

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till odla.


Vad betyder odla

Sett till sina synonymer betyder odla ungefär bruka eller , men är även synonymt med exempelvis "driva" och "ägna sig åt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till odla. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet odla kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för odla

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet odla kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Ett av argumenten för att bryta sig loss är för att kunna odla en stark och egen nationell identitet.  
  2. Och värmer man upp det kan man odla persika, citron, tomater, chili och allt möjligt, säger Johansson.  
  3. Större arter av kimera behöver dock flera delar från många människor och tar längre tid att odla fram.  
  4. Vintervikens kolonilottsområde bildat 1975 visar att det finns stort söktryck för att odla en kolonilott.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av odla

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet odla.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "odla" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet odla förekommer det i genomsnitt ca. 9900 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är ödla


Närmeord till odla

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar odla.


Mer information om odla

Andra sätt att lära sig mer kring vad odla betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av odla är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om odla

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för odla i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 5
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är odla synonymt med både bruka och , beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.