Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till styv

Här nedanför hittar du samtliga tjugotvå synonymer till styv.


Vad betyder styv

Sett till sina synonymer betyder styv ungefär upprätt eller hård, men är även synonymt med exempelvis "stel" och "ansträngande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till styv. Vår databas innehåller även tre böjningar av styv, fem exempelmeningar på hur ordet styv kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av styv

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet styv.


Exempelmeningar för styv

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet styv kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Tror han, att det är tvungen sak att ligga stel och styv, inspikad under ett kistlock, för att vara död?  
 2. Den har ingen dämpning och inga kuddar eller något sådant, bara en styv kolfiberplatta, säger Toni Arndt till SVT Sport.  
 3. Alla hatade honom, alltifrån de små barnen, som hade burits in i kyrkan, ända till kyrkvaktaren, en stel och styv soldat, som hade varit med vid Leipzig.  
 4. En mindre styv racket kan vara lämpad för spelare med långa ”klassiska” svingar som i sig producerar kraft, medan styvare racketar passar spelare med korta svingar.  
 5. Rymddräktens bärare får då ungefär normalt deltryck av syre i blodet, samtidigt som dräkten inte blir så styv som en dräkt fylld med gas vid normalt lufttryck skulle bli.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av styv

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet styv.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "styv" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet styv förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till styv

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar styv.


Mer information om styv

Andra sätt att lära sig mer kring vad styv betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av styv är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om styv

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för styv i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är styv synonymt med både upprätt och hård, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.