Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till betalt

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till betalt fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder betalt

Sett till sina synonymer betyder betalt ungefär avgjord eller bestämd, men är även synonymt med exempelvis "uppgjord" och "ersatt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till betalt. Vår databas innehåller även en böjningar av betalt, fem exempelmeningar på hur ordet betalt kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av betalt

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet betalt.


Exempelmeningar för betalt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet betalt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Incitamentet till verksamheten är att användare får betalt i bitcoin för att bedriva bitcoinbrytning.  
 2. Men när det kom fram att Pelosi hade fått betalt för att medverka i programmet, lades utredningen ner.  
 3. Men då kommer RV att ta betalt på något annat sätt och det är vad förhandlingarna kommer att handla om.  
 4. Men kvinnor jobbar fortfarande två månader om året utan att få betalt jämfört med sina manliga kollegor.  
 5. Jag vet inte varför de får betalt, säger Jeff Beerbohm, företagare i St Petersburg, till nyhetsbyrån AP.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "betalt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet betalt förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till betalt

I vår databas över ord finns 12 ord som innehåller eller liknar betalt. Här kommer de tio första.


Mer information om betalt

Andra sätt att lära sig mer kring vad betalt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av betalt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om betalt

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för betalt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är betalt synonymt med både avgjord och bestämd, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.