Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till uttalad

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till uttalad.


Vad betyder uttalad

Sett till sina synonymer betyder uttalad ungefär sagd eller explicit, men är även synonymt med exempelvis "markerad" och "markant". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till uttalad. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet uttalad kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Motsatsord till uttalad

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till uttalad.

underförstådd, implicit, tyst, stillatigande


Exempelmeningar för uttalad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet uttalad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Navalnyj har en verklig historia som uttalad nationalist och har kritiserats för rasistiska utlåtanden.  
 2. Hon är uttalad socialist och gick till val på löften om införandet av allmän sjukvård och statliga jobbgarantier.  
 3. Han var en uttalad kritiker av Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman och hade flytt landet i september 2017.  
 4. Gardner menar i stället att det finns olika slag av intelligenser, och att de flesta människor har en av dessa mer uttalad.  
 5. Bulgarien har inte en så uttalad stjärna, det är ett lite jämnare lag, kanske ingen som Sverige behöver ha enorm respekt för.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av uttalad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet uttalad.


Närmeord till uttalad

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar uttalad.


Mer information om uttalad

Andra sätt att lära sig mer kring vad uttalad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av uttalad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om uttalad

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för uttalad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är uttalad synonymt med både sagd och explicit, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är underförstådd en antonym till uttalad.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.