Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till anfall

Här nedanför hittar du samtliga tjugotre synonymer till anfall.


Vad betyder anfall

Sett till sina synonymer betyder anfall ungefär attack eller angrepp, men är även synonymt med exempelvis "framstöt" och "anstormning". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till anfall. Vår databas innehåller även en motsatsord, fem böjningar av anfall, fem exempelmeningar på hur ordet anfall kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av anfall

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet anfall.


Motsatsord till anfall

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till anfall.

försvar


Exempelmeningar för anfall

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet anfall kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hela anläggningen byggdes för att kunna motstå anfall med kemiska stridsmedel och taktiska kärnvapen.  
 2. Efter att inbördeskriget upphört har flygplanen satts in i anfall mot knarkkarteller så sent som 2003.  
 3. Anfallet fastnade snart i den vidsträckta ödemarken som gjorde varje anfall till en logistisk mardröm.  
 4. I romanen visas avsnittet för tre av rollfigurerna, varav en av dem får ett epileptiskt anfall av det.  
 5. Svenskarnas kavallerireserv kastade sig av hästarna och gjorde ett nytt, desperat anfall från sydväst.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av anfall

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet anfall.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "anfall" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet anfall förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till anfall

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar anfall.


Mer information om anfall

Andra sätt att lära sig mer kring vad anfall betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av anfall är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om anfall

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för anfall i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är anfall synonymt med både attack och angrepp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är försvar en antonym till anfall.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.