Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till krampanfall

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till krampanfall.


Vad betyder krampanfall

Sett till sina synonymer betyder krampanfall ungefär spasm eller anfall, men är även synonymt med exempelvis "attack" och "epilepsianfall". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till krampanfall. Vår databas innehåller även fyra exempelmeningar på hur ordet krampanfall kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för krampanfall

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet krampanfall kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Flera hundratals civila, varav många var barn, drabbades av fysiska men som andningssvårigheter, krampanfall och skummande i munnen.  
  2. Flera hundratals civila, varav många var barn, drabbades av fysiska men som andningssvårigheter, krampanfall och skummande i munnen.  
  3. Marcus Kinhult satt mitt i ett samtal med sambon Agnes när han drabbades av flera krampanfall och fördes akut till sjukhus där han senare fick diagnosen epilepsi.  
  4. Marcus Kinhult satt mitt i ett samtal med sambon Agnes när han drabbades av flera krampanfall och fördes akut till sjukhus där han senare fick diagnosen epilepsi.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av krampanfall

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet krampanfall.


Mer information om krampanfall

Andra sätt att lära sig mer kring vad krampanfall betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av krampanfall är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om krampanfall

  • Antal bokstäver: 11
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för krampanfall i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 22
  • Ordets poäng i WordFeud: 22

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är krampanfall synonymt med både spasm och anfall, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.