Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till angrepp

Här nedanför hittar du samtliga tolv synonymer till angrepp.


Vad betyder angrepp

Sett till sina synonymer betyder angrepp ungefär offensiv eller attack, men är även synonymt med exempelvis "attackera" och "anfall". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till angrepp. Vår databas innehåller även fem böjningar av angrepp, fem exempelmeningar på hur ordet angrepp kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av angrepp

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet angrepp.


Exempelmeningar för angrepp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet angrepp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Angevinernas angrepp mot Maine slogs tillbaka i slutet av 1076 eller 1077 och greve Fulko IV skadades.  
 2. Den 6 maj gick hon emot Jean d’Orléans under krigsrådet och krävde ytterligare ett angrepp mot fienden.  
 3. Demonstranterna anklagade i sin tur polisen för att gått till angrepp utan förvarning samt för övervåld.  
 4. Emåförbundet tror att faunapassagen även ska kunna hjälpa till att motverka större angrepp av sjukdomen.  
 5. Den 31 maj, medan McClellan planerade en offensiv, blev hans armé överraskad av ett konfedererat angrepp.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av angrepp

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet angrepp.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "angrepp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet angrepp förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till angrepp

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar angrepp.


Mer information om angrepp

Andra sätt att lära sig mer kring vad angrepp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av angrepp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om angrepp

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för angrepp i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är angrepp synonymt med både offensiv och attack, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.