Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till aggression

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till aggression.


Vad betyder aggression

Sett till sina synonymer betyder aggression ungefär ilska eller anfall, men är även synonymt med exempelvis "angrepp" och "fientligt beteende". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till aggression. Vår databas innehåller även två motsatsord, sju böjningar av aggression samt flera engelska översättningar.


Böjningar av aggression

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet aggression.


Motsatsord till aggression

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till aggression.

försvar, vänlighet


Engelsk översättning av aggression

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet aggression.


Närmeord till aggression

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar aggression.


Mer information om aggression

Andra sätt att lära sig mer kring vad aggression betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis kan man söka efter andra ord för aggression samt även hur man stavar till ordet. Andra sätt kan vara att söka efter definitionen av aggression för att lära sig vad det egentligen betyder och innebär. Ett annat sätt som man även kan utnyttja för att hitta synonymer till ordet är att leta efter antonymer till aggression, för att sedan göra eftersökningar på synonymer till de motsatsord man kan finna.

Siffror om aggression

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för aggression i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är aggression synonymt med både ilska och anfall, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är försvar en antonym till aggression.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.