Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till anfallet

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till anfallet.


Vad betyder anfallet

Sett till sina synonymer betyder anfallet ungefär angreppet eller anstormningen, men är även synonymt med exempelvis "attacken" och "framstöten". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till anfallet. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet anfallet kan användas i en mening.


Exempelmeningar för anfallet

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet anfallet kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. För första gången under kriget användes en två dagar lång artilleribeskjutning innan anfallet började.  
 2. Senare under anfallet kunde artilleriet användas för att hindra fiendens förstärkningar att komma fram.  
 3. Kråkindianerna lyckades till slut slå tillbaka anfallet, men under striden blev Colter sårad i ett ben.  
 4. Enligt ett pressmeddelande från Pentagon riskerar anfallet att få ”allvarliga konsekvenser för Turkiet”.  
 5. Marskens livregemente under överstelöjtnanten Eiler Holck samlade sig och det svenska anfallet stoppades.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till anfallet

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar anfallet.


Mer information om anfallet

Andra sätt att lära sig mer kring vad anfallet betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av anfallet är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om anfallet

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för anfallet i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är anfallet synonymt med både angreppet och anstormningen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.