Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till stormning

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till stormning.


Vad betyder stormning

Sett till sina synonymer betyder stormning ungefär anfall eller angrepp, men är även synonymt med exempelvis "anstormning" och "framstormande". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till stormning. Vår databas innehåller även sju böjningar av stormning samt fem exempelmeningar på hur ordet stormning kan användas i en mening.


Böjningar av stormning

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet stormning.


Exempelmeningar för stormning

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet stormning kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Arméns stormning av den Röda Moskén, som sommaren 2007 belägrats av extremisterna, blev en vändpunkt.  
 2. Och i grannprovinsen Ghazni dödades ett 20-tal personer i en liknande stormning av en polisbyggnad, även det i tisdags.  
 3. Under ett krigsråd dagen därefter beslöt han att denna stormning skulle äga rum en timme före soluppgången den 24 oktober.  
 4. Dessutom ifrågasätter kritiker att det inte fanns tydligare underrättelseuppgifter om att en stormning var på väg att ske.  
 5. Den 24 oktober 1657 föll Frederiksodde oväntat för en målmedveten svensk stormning under fältmarskalk Carl Gustaf Wrangels ledning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till stormning

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar stormning.


Mer information om stormning

Andra sätt att lära sig mer kring vad stormning betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av stormning är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om stormning

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för stormning i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är stormning synonymt med både anfall och angrepp, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.