Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till epilepsianfall

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till epilepsianfall.


Vad betyder epilepsianfall

Sett till sina synonymer betyder epilepsianfall ungefär anfall eller attack, men är även synonymt med exempelvis "konvulsioner" och "krampanfall". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till epilepsianfall. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet epilepsianfall kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för epilepsianfall

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet epilepsianfall kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Detta syndrom uppstår ofta som resultat av en skada på corpus callosum (hjärnbalken som är en brygga mellan hemisfärerna), antingen under epilepsianfall eller efter en stroke.  
  2. Incidenten med ljuseffekterna finns med i både 2004 och 2008 års upplagor av Guinness World Records: Gamer's Edition, där det har tagits in under rubriken "Flest ljuskänsliga epilepsianfall orsakade av ett TV-program".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av epilepsianfall

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet epilepsianfall.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "epilepsianfall" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet epilepsianfall förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om epilepsianfall

Andra sätt att lära sig mer kring vad epilepsianfall betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av epilepsianfall är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om epilepsianfall

  • Antal bokstäver: 14
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 8

Grundpoäng för epilepsianfall i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 21
  • Ordets poäng i Betapet: 26
  • Ordets poäng i WordFeud: 25

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är epilepsianfall synonymt med både anfall och attack, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.