Synonymerna.se logotyp

Synonymer till verkan

 

Synonymer till verkan

Engelsk översättning av verkan

  • effect

Sökvolym på internet för verkan

Sökvolymen för verkan är ca. 320 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 320 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om verkan

Vi har totalt fyra synonymer till verkan, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för verkan, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet verkan

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet verkan i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 11
  • Ordets poäng i Betapet: 10
  • Ordets poäng i WordFeud: 10

Närmeord till verkan

Ord som innehåller eller liknar verkan: alkoholpåverkad, åverkan, avverka, avverka en sträcka, avverkat skogsområde, biltillverkare, biokemiskt verkande körtelämne, biverkan, efterverkan, få fråga att verka viktigare, förverka, ha påverkan på, har påverkan på, hypnotiskt påverkande, införa påverkande faktor i cell, inifrån verkande, inverka

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av verkan

verkan synonym
andra ord för verkan
verkan betyder
exempel verkan
verkan förklaring
definition verkan
verkan i en mening
stavning verkan
verkan annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är verkan synonymt med både effekt och effekten, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)