Synonymerna.se logotyp

Synonymer till förmåga

 

Synonymer till förmåga

Engelsk översättning av förmåga

  • power, ability, capacity

Sökvolym på internet för förmåga

Sökvolymen för förmåga är ca. 1300 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 1300 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om förmåga

Vi har totalt nio synonymer till förmåga, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för förmåga, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet förmåga

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för ordet förmåga i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 19
  • Ordets poäng i Betapet: 19
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Närmeord till förmåga

Ord som innehåller eller liknar förmåga: absorptionsförmåga, anstränga sig själv över sin förmåga, arbetsförmåga, arbetsförman, ärtformad, bandformad inälvsmask, bedömningsförmåga, begäran om information, betalningsförmåga, bön till förmån för annan, cirkelformad, däcksförman, desinformation, ellipsformad, falsk information, fartygs lastförmåga, for your information

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av förmåga

förmåga synonym
andra ord för förmåga
förmåga betyder
exempel förmåga
förmåga förklaring
definition förmåga
förmåga i en mening
stavning förmåga
förmåga annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är förmåga synonymt med både kapacitet och resurs, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)