Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till bruk

Här nedanför hittar du samtliga tjugoåtta synonymer till bruk.


Vad betyder bruk

Sett till sina synonymer betyder bruk ungefär användning eller andvändning, men är även synonymt med exempelvis "praxis" och "drift". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till bruk. Vår databas innehåller även fem böjningar av bruk, fem exempelmeningar på hur ordet bruk kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av bruk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet bruk.


Exempelmeningar för bruk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet bruk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand.Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Boken beskriver olika folkslags skiftande seder och bruk och deras levnadsförhållanden och tankesätt.  
 2. Vattenkraften var helt avgörande för Husqvarna vapenfabrik, Stensholms Pappersbruk och Carlfors bruk.  
 3. Huskvarnafallen har använts av Husqvarna Vapenfabrik, Carlfors bruk, Ebbes bruk och Stensholms Fabrik.  
 4. Linjen är tänkt att tas i bruk klockan åtta på onsdagsmorgonen lokal tid, rapporterar nyhetsbyrån AFP.  
 5. Arenan har två uppvärmda och belysta konstgräsplaner för bruk året runt och ligger i på Stadsdel Norr.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av bruk

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet bruk.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "bruk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet bruk förekommer det i genomsnitt ca. 1900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till bruk

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar bruk.


Mer information om bruk

Andra sätt att lära sig mer kring vad bruk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av bruk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om bruk

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för bruk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är bruk synonymt med både användning och andvändning, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.