Synonymerna.se logotyp

Synonymer till påverkan

 

Synonymer till påverkan

Engelsk översättning av påverkan

  • influence

Sökvolym på internet för påverkan

Sökvolymen för påverkan är ca. 590 antal sök per månad. Detta betyder att det varje månad i genomsnitt 590 gånger händer att någon gör en sökning efter ordet/frasen på internet (i en sökmotor, t.ex. Google, Bing, osv.).

Mer information om påverkan

Vi har totalt sex synonymer till påverkan, men tyvärr inte några antonymer (motsatsord), registrerade i vår databas över synonymer och antonymer. Det finns en engelsk översättning inlagd för påverkan, men vi har tyvärr inte fått in några exempelmeningar ännu.

Data om ordet påverkan

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för ordet påverkan i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 18
  • Ordets poäng i Betapet: 17
  • Ordets poäng i WordFeud: 18

Närmeord till påverkan

Ord som innehåller eller liknar påverkan: alkoholpåverkad, ha påverkan på, har påverkan på, hypnotiskt påverkande, införa påverkande faktor i cell, opåverkad, opåverkbar, opåverkbara, påverka, påverka, påverka något, påverkad

Exempel på sökfraser för att hitta synonymer till och betydelse av påverkan

påverkan synonym
andra ord för påverkan
påverkan betyder
exempel påverkan
påverkan förklaring
definition påverkan
påverkan i en mening
stavning påverkan
påverkan annat ord

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är påverkan synonymt med både influens och inflytande, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.

/Stefan (ansvarig för Synonymerna.se)