Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till resultat

Här nedanför hittar du samtliga tjugoen synonymer till resultat fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder resultat

Sett till sina synonymer betyder resultat ungefär utfall eller utslag, men är även synonymt med exempelvis "konklusion" och "alster". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till resultat. Vår databas innehåller även tre motsatsord, fem böjningar av resultat, fem exempelmeningar på hur ordet resultat kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av resultat

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet resultat.


Motsatsord till resultat

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till resultat.

början, begynnelse, inledning


Exempelmeningar för resultat

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet resultat kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hans resultat går i linje med tidigare forskning, att passiv närvaro på nätet är sämst för måendet. .  
 2. I söndags såg regionen ett lyckat resultat med 156 vaccinerade vid de stora syrisk-ortodoxa kyrkorna.  
 3. På trettio stegs avstånd avfyrade svenskarna sina musköter mot den ryska linjen med blandat resultat.  
 4. Det är inte bara ett resultat av bra produkter, bakom K-Beautyindustrin står den sydkoreanska staten.  
 5. Om man skriver i ett för lågt resultat på ett hål och lämnar in scorekortet blir man diskvalificerad.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av resultat

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet resultat.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "resultat" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet resultat förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till resultat

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar resultat.


Mer information om resultat

Andra sätt att lära sig mer kring vad resultat betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av resultat är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om resultat

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för resultat i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är resultat synonymt med både utfall och utslag, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är början en antonym till resultat.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.