Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till vanlig

Här nedanför hittar du samtliga tjugoåtta synonymer till vanlig.


Vad betyder vanlig

Sett till sina synonymer betyder vanlig ungefär allmän eller gängse, men är även synonymt med exempelvis "ordinär" och "vardaglig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vanlig. Vår databas innehåller även tre motsatsord, tre böjningar av vanlig, fem exempelmeningar på hur ordet vanlig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av vanlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet vanlig.


Motsatsord till vanlig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till vanlig.

mycket konstig, märkvärdig, ovanlig


Exempelmeningar för vanlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vanlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Bates mimikry förutsätter att den farliga arten är tillräckligt vanlig i förhållande till imitatören.  
 2. På grund av bristen på hygien vid förlossningar var barnsängsfeber en vanlig dödsorsak vid denna tid.  
 3. Dessutom är risken för att dra på sig KOL och cancer i lungorna större än vid vanlig cigarettrökning.  
 4. Försök till häckningsparasitism av australisk buskgök (Cacomantis flabelliformis), vanlig buskgök (C.  
 5. I Victoria, där den annars är ovanlig, är den lokalt vanlig kring Corner Inlet och Gippslandssjöarna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av vanlig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet vanlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "vanlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet vanlig förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till vanlig

I vår databas över ord finns 19 ord som innehåller eller liknar vanlig. Här kommer de tio första.


Mer information om vanlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad vanlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vanlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vanlig

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för vanlig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vanlig synonymt med både allmän och gängse, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är mycket konstig en antonym till vanlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.