Synonymerna.se logotyp
 

Synonymer till enkel

Här nedanför hittar du samtliga fyrtiofem synonymer till enkel fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder enkel

Sett till sina synonymer betyder enkel ungefär okomplicerat eller lätt, men är även synonymt med exempelvis "oproblematisk" och "alldaglig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till enkel. Vår databas innehåller även tre böjningar av enkel, fem exempelmeningar på hur ordet enkel kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av enkel

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet enkel.


Exempelmeningar för enkel

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet enkel kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det är en enkel match nästa borta mot Frölunda, säger Eldebrink med ett snett leende och fortsätter:.  
 2. Då låg byggnaderna mycket samlade och på äldre kartor syns en stadsplanering med en enkel rutnätsplan.  
 3. Man vill även att a-kassan ska vara enkel att kvalificera sig till och gå att leva på vid arbetslöshet.  
 4. I regel fattar Europaparlamentet beslut med enkel majoritet, medan rådet fattar beslut med enhällighet.  
 5. Det är därmed ett eftertraktat objekt för spionage och en enkel dykplats för dykare med rätt utbildning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av enkel

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet enkel.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "enkel" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet enkel förekommer det i genomsnitt ca. 5400 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om enkel

Andra sätt att lära sig mer kring vad enkel betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av enkel är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om enkel

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för enkel i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är enkel synonymt med både okomplicerat och lätt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymerna.se hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymerna.se kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.